Heb je weleens stil gestaan hoe je jouw hond zijn eten geeft? Waarschijnlijk niet.. Is ook niet zo gek! Alle dierenspeciaalzaken verkopen voerbakken dus dan is het een logische keuze dat je jouw hond zijn eten geeft uit een voerbak. Daar zijn die dingen immers voor😉 Maar wist je dat dit eigenlijk super saai is voor jouw hond? Daarnaast kan het eten uit een voerbak voor problemen zorgen. Je hond kan gaan schrokken, wat slecht is voor het maag en darm kanaal. Bij het schrokken van zijn eten kauwt hij namelijk nauwelijks en komt er veel lucht mee naar binnen met alle gevolgen van dien. Maar jouw hond kan ook zijn interesse verliezen in voer. Ook dit wil je liever niet.. Tijd voor verandering dus! 

Door je hond interactief te gaan voeren laat je hem “werken” voor zijn voer. Dit vinden ze niet alleen super leuk maar dat is ook nog eens hartstikke gezond. Je voorkomt probleemgedrag en je geeft je hond uitdaging, twee vliegen in één klap! Doordat hij moet nadenken over hoe hij zijn voer krijgt blijf je jouw hond stimuleren om zijn linker hersenhelft te gebruiken. En die linker hersenhelft is nou net heel erg belangrijk.. Ook groeit je hond in zijn zelfvertrouwen en zal hij meer initiatief durven nemen, mits je de uitdaging niet direct te moeilijk voor hem maakt. Daarnaast staat 15 minuten hersenwerk gelijk aan ongeveer een uur wandelen! Je hond wordt veel meer uitgedaagd in zijn denken wat ervoor zorgt dat hij moe wordt. Super veel voordelen dus. 

Interactief voeren kun je op veel verschillende manieren doen. Onderstaand een opsomming van verschillende manieren die je kan uitproberen:

Dit zijn maar een paar suggesties maar je kan oneindig variëren in het geven van voer, zo veel leuker voor jouw hond (en stiekem ook voor jou) dan het te geven in een voerbak. Nog afgezien van de mentale en fysieke voordelen die het interactief voeren met zich meebrengt!

Vragen? Of wil je nog meer inspiratie op doen? Let me know!

Liefs,

Melanie & een poot van Rambo, Coco en Jinx

Eén reactie

  1. Goedemorgen Melanie.
    Ik heb een vraagje wat voor voer/vlees geef jij je Honden en kan iemand mij daar advies geven want ik zit er over na te denken om Nero op vlees te gaan geven.
    Wat doe je als op vakantie gaat als je de hond op vlees heb.
    Groetjes Remmelt en Nero
    Groenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *