Het Team

Eigenaresse / Gedragscoach / Instructrice

Al van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met honden. Als klein meisje liep ik dan ook al op de kynologenclub, samen met mijn moeder, met onze vier honden. Geen één cursus was mij te gek, al was ik nog zo jong. Het hondengen zat er dus al vroeg in en is alleen maar meer geworden! 

Facility / Mede-eigenaar

Ik ben de partner van Melanie en dus ook de trotse eigenaar van Rambo, Coco en Jinx. Honden zijn ondertussen ook mijn passie geworden. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik niet de baas ben over onze honden maar dat ze mijn beste vrienden zijn. Mijn honden zijn mijn alles en zij hebben mij dan ook al veel geleerd.

Instructrice

Van huis uit ben ik opgegroeid met asiel/herplaats honden. Het was voor mij een logische stap om bij het op mijzelf gaan wonen een asielhondje in huis te halen, Kelly een schotse collie. Zo gek als ik op honden ben bleef het niet bij 1 hond. Allerlei rassen hebben ons gezin rijk gemaakt. 

Voedingsspecialist

Ik heb altijd van honden gehouden, lang voordat ik mijn ouders ervan wist te overtuigen om er een bij ons thuis te verwelkomen als klein kind. Blijkbaar was mijn tactiek om op handen en knieën door het huis blaffend te rennen. Dat verhaal doet nog steeds de ronde in mijn familie.

Belangrijke samenwerkingen van SamenWelzijn:

 Jumper de diersuper in Hoorn- Dierenkliniek Epe Centrum- Stichting Alert- VanStal- Saskia van der Made- Tjibby Natural Dog Snacks- Kringgroep Wognum- Aangesloten bij de SPPD- Aangesloten bij de Nederlandse detectiebond- Agilitoy

Melanie

Eigenaresse / Gedragscoach / Instructrice

Al van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met honden. Als klein meisje liep ik dan ook al op de kynologenclub, samen met mijn moeder, met 1 van onze vier honden. Geen 1 cursus was mij te gek, al was ik nog zo jong. Je kan wel stellen dat het hondengen al vroeg in mijn bloed zat met een moeder als instructrice en een groot hondengezin! Het hondengen is dan ook altijd blijven kriebelen en alleen maar groter geworden door mijn eigen hondengezin te starten. Ik stel jullie dan ook graag voor aan onze drie honden, omdat zij de reden zijn geweest om mij nog verder te verdiepen en te specialiseren in honden en gedrag. 

Toen ik met mijn partner op road trip ging naar Montenegro hebben we dan ook onze eerste hond samen opgepikt. Bij het vuilnis wel te verstaan. We waren zo verliefd op haar dat we haar, na haar uitgebreid te hebben laten onderzoeken bij de dierenarts en te voorzien van de nodige inentingen en een chip, in de auto meegenomen hebben naar Nederland. Dat was natuurlijk een helse rit, arme hond (Coco) had nog nooit in een auto gezeten. Sterker nog, ze had nog nooit een halsband om gehad. Niet lang daarna hebben we besloten om een tweede hond aan te schaffen; een hollandse herder uit werklijnen, Rambo. Een heel ander kaliber. Een bewuste keuze gezien ik graag echt de sport in wilde. Dat het een andere sport werd dan wat ik van tevoren had bedacht wist ik destijds nog niet. Na uitgebreid onderzoek kwam ik erachter dat Rambo zijn voorouders bekende politiehonden waren die op het NK hebben gestaan. Dat verklaarde de enorme drift en het niet willen loslaten van speeltjes!  Rambo heeft mij ontzettend veel geleerd, en door Rambo is mijn passie voor werkhonden ontstaan. Rambo was een zogenaamde terror pup en ongelofelijk onbegrepen. Gefokt voor het bijtwerk, waar ik destijds nog helemaal geen kaas van had gegeten. Nu een aantal jaar verder ben ik super trots op wat wij samen allemaal al bereikt hebben, en voornamelijk, de band die wij hebben opgebouwd. Rambo is echt mijn grote inspiratiebron geweest om mijzelf nog meer te verdiepen in honden en gedrag. 

Na ruim 1.5 jaar hebben we Jinx overgenomen, een herplaatser, hollandse herder. Wij waren op zoek naar een derde hond omdat mijn partner ook graag wilde trainen. Helaas bleek dat Jinx een hele grote rugzak met zich meedraagt, gevuld met negatieve emoties en negatieve leerervaringen. Jinx zet agressie in wanneer zij angstig is en deze angst slaat weer om naar extreem obsessief gedrag. Met Jinx zitten we nu in medisch traject om pijn volledig uit te kunnen sluiten en ben ik zelf veel aan de slag met training, met ondersteuning van gedragsmedicatie. Jinx is super lief en we zijn tot op de dag van vandaag super blij dat we haar hebben overgenomen, al kost het veel tijd, geduld en is management key. We hadden haar voor geen goud willen missen. 

Mijn honden leren mij heel veel, elke dag weer, en mijn honden (met allemaal hun eigen rugzak) hebben mij gebracht waar ik nu ben. Door hen heb ik paden bewandeld die ik anders nooit zou hebben bewandeld. Door hen ben ik mij verder gaan verdiepen in honden en honden gedrag.  Naast mijn jarenlange ervaring heb ik er bewust voor gekozen om verschillende studies en nascholingen te doen. Praktijk zonder theorie is immers niet onderbouwd en het is belangrijk om als professional je kennis up to date te hebben. Daarnaast is de gedragscoaching echt mijn passie en vind ik het extreem belangrijk om kennis te kunnen overdragen en vanuit wetenschappelijk onderbouwde methodieken therapie en coaching te kunnen toepassen. 

Behaalde Diploma's en certificaten

Module A – O&O
Module B – O&O
Module C – O&O (Gecertificeerd Kynologisch instructeur)

Gedragscoach (in opleiding bij Annorlunda tot therapeut)
Activiteitencoach mod. 1 (Tinley)
Sporthonden instructrice – C. van de kamp

Vechtende honden, en dan? – Y. Veldhuijzen
Agressie – L. Boersma
Hond-Mens agressie – Y.Veldhuijzen
Behaviour Adjustment Training – M.Bladder
De relatie tussen gedrag & gezondheid – M. Bladder 
Emoties en lichaamstaal – L. Boersma
Najagen – Argos

Stress bij honden – M. Gaus
Van pup tot werkhond – D. Staal   
Honden trainen voor professionals – Tinley
Balans & Coordinatie – S. Turner
Bewust aanraken – Kynomassage
Dominantie – M. Bladder   
Angst bij honden – M. Bladder
Canine Communication – Pet Academy     
Pet Psychology – Pet Academy
Concept training – DogsTalk   
Sporthonden fitness – C. van de kamp
Oud versus Nieuw – W. las van Bennekom
Spelgedrag – M. Vrolijk
Pubers en hormonen- S. Turner

Ongoing en nog op de planning

Diamond member Grisha stewart (BAT)
Aggression in Dogs Mastercourse- Michael Shikashio
19 september 2021: Friendly With Dogs Congress
24 september 2021: Nationaal dierentrainers Congres
22 t/m 24 oktober 2021: Aggression in Dogs Conference

Online op de planning in 2021:
Ben van Cranenburg- Wat is pijn?
Viviane Miellet- Pijnbestrijding
Complementair Viviane Miellet- Maag, Darmen & buik
Michelle Vrolijk- Pijn signaleren
Michelle Vrolijk- Casuistiek uit de praktijk   
Eduard dekkers- Mentale en Fysieke pijn
Margriet Koopman- Herkennen van bewegingsproblemen
Margriet Koopman- Sporthonden
Sam Turner- Begeleiden van honden met mentale en/of fysieke pijn
Dian Wagemakers- Castratie reu/teef

Nick

Facility / Mede-eigenaar

Mijn naam is Nick en ik ben de partner van Melanie en dus ook de trotse eigenaar van Rambo, Coco en Jinx. In de afgelopen vier jaar heb ik geleerd dat ik niet de baas ben over deze drie rakkers maar dat ze mijn beste vrienden zijn en hen begeleid in een mooi leven, zo maken ze ook mijn leven mooier! Vroeger voordat Melanie en ik samen waren had ik niet zo veel met honden. Toen Coco op mijn pad kwam, en ons had gekozen toen we haar op straat tegen kwamen en niet meer van onze zijde afweek, veranderde zij mijn hele leven én beeld van en over honden. Vanaf dat moment was ik om! Ik zou mij nu nooit meer een leven zonder honden kunnen voorstellen. Ik heb met mijn honden bij verschillende hondenscholen allerlei cursussen en trajecten gevolgd. Daar heb ik voornamelijk trucjes en oefeningen geleerd, maar nooit echt leren kijken wat mijn hond nou nodig heeft en wat mijn hond mij probeert duidelijk te maken. De hondentaal is helaas nooit onderdeel geweest van een cursus. Nu weet ik ondertussen dat dit super belangrijk is, ik vind het dan ook jammer dat veel nieuwe hondeneigenaren hier tegen aan lopen, persoonlijk denk ik dat dit veel problemen kan voorkomen. Melanie is super bedreven en heeft veel kennis vergaard in de afgelopen jaren, zij heeft mij dit allemaal bijgebracht. Ik ben super trots op haar visie en zienswijze en datgene wat zij doet met SamenWelzijn. Ik ben dan ook haar steun en toeverlaat en tevens op vele vlakken inzetbaar op de hondenschool. Jullie zullen mij vast wel eens zien als ondersteuning tijdens de lessen. Ook ben ik altijd in voor een gezellig praatje voor óf na de les! Daarnaast draag ik zorg voor alle materialen en het onderhouden van deze.

Ingrid

Instructrice

Mijn naam is Ingrid. Van huis uit ben ik opgegroeid met asiel/herplaats honden. Het was voor mij een logische stap om bij het op mijzelf gaan wonen een asielhondje in huis te halen, Kelly een schotse collie. Zo gek als ik op honden ben bleef het niet bij 1 hond. Allerlei rassen hebben ons gezin rijk gemaakt. Van o.a. Golden retrievers, Cockerspaniel, x-labrador, Mechelse herders en heden nog Ziva (mechelse herder) en Loeka (Hollandse herder). Veel van de honden hadden een rugzak, daar wilde en moest ik iets mee. Ik wilde leren begrijpen waarom een hond doet wat hij doet en waar ik op een positieve manier aan kon bijdragen . Zo ben ik in 1985 in contact gekomen met de hondensport. Door de verschillende honden met verschillende behoeftes en eigenschappen heb ik veel gesnuffeld aan diverse takken van de hondensport. De rode draad in de trainingen was het samenspel met mijn honden, het opbouwen van wederzijds vertrouwen, beheersing en rust, en vooral samen plezier hebben. Veel van mijn honden zag ik uit hun schulp komen en opbloeien. Vooral het inzicht krijgen van wat mijn eigen gedrag bijdraagt aan het gedrag van mijn hond was voor mij zeer verhelderend. Dit wilde ik ook heel graag overdragen en ben daardoor in 2001 als kynologisch instructeur  gaan lesgeven.

​Mijn honden zijn mijn passie, maatjes en mijn grootste leerschool! Ik noem mijzelf nooit een baas of leider, ik ben een Maatje …een maatje die consequent en duidelijk is naar mijn honden toe  zodat zij altijd weten waar ze aan toe zijn. Wit of zwart maar nooit grijs. Hiermee bouw ik een vertrouwensband met mijn honden op. Mijn honden weten altijd waar ze aan toe zijn en dat brengt rust. Het lesgeven aan en coachen van eigenaren van honden is voor mij meer dan een passie. Soms hoor ik cursisten zeggen: ik doe het Fout! Als je de stap naar een hondenschool en /of gedragsdeskundige heb gezet met de goede intentie ben je mijn inziens nooit fout. Onbewust kan je bijdragen aan ongewenst gedrag van je hond. Voor mij een drijfveer indien ik kan bijdragen aan het inzien dat in sommige , problematische gevallen, relatief eenvoudig op te lossen zijn. Simpel door ons zelf bewust te zijn wat wij naar de hond overbrengen en acceptatie van de hond. 

Mijn grootste motivatie als instructeur is dat mens en hond elkaar begrijpen. Accepteren en van elkaar leren. Genieten, ontspannen en onderlinge goede relatie met onze  hond(en). Mijn passie voor Obedience begon rond 2006 waarmee ik inzicht kreeg in nieuwe leerprincipes, welke mij direct aansprak. Door de leuke, gevarieerde en motiverende trainingen zag ik dat mijn hond alles veel sneller oppikte, wij samen veel plezier tijdens de trainingen beleefde en samen toch nog steeds oefende op gehoorzaamheid. Tijdens de trainingen wordt er gebruikt gemaakt van diverse soorten beloningen o.a. voer, spel, stem en/of sociale beloning. Door het variëren van verschillende beloningen blijven mijn honden gemotiveerd en alert. Het leuke van Obedience vind ik de variatie die je kan toepassen bij de oefeningen. Dit houdt o.a. in dat je 1 oefening op verschillende manieren kan trainen. Het (aan) leren steady , snelheid, afleiding, motivatie, beheersing en het leren schakelen van de hond. Dus saai is het zeker niet. Door het beoefen van Obedience met mijn honden ben ik ervan overtuigd dat mijn honden een stuk stabieler in het leven staan en gemotiveerder zijn om te luisteren. Niet alleen tijdens de trainingen maar ook in het dagelijkse leven. Met het trainen van Obedience ben ik nooit uitgeleerd en kan ik trainen waar mijn honden en ik ons het prettigst bij voelen, recreatief of toch meer perfectie.

Behaalde Diploma's en certificaten

Gecertificeerd Instructeur Nosebedience- De nederlandse detectiebond
Certificaat kader instructeur
Certificaat Instructeur Nadac Hoopers
Certificaat EHBO voor honden
Certificaat Instructeur Module FCI Obedience 
Certificaat Module A O&O
Certificaat module 1 Opleiding Gedragsdeskundige Animals Faith
Certificaat Cirkeltraining Basis
Certificaat Cirkeltraining Vervolg
Certificaat instructeur Treitball

Workshop trainingsmodule FCI Obedience
Workshop BAT Lezing Monique Bladder
Workshop TTouch voor honden
Weken met everday magic: Suzy Deurnick
Lezing Drillen of willen Peter Beekman
Lezing Omgang moeilijkste cursisten Simon Prins

Trainings weekend FCI Obedience
Seminar FCI Obedience Joanna Hewelt
Seminar Oili Huotari FCI Obedience
Workshop O&O FCI Obedience gevorderen
HRH Stoere jongens en pittige meiden
Detectie speuren
Seminar Oili Huotari FCI Obedience
Lezing Hondentaal Argos
Seminar Oili Huotari FCI Obedience
Bijscholing Vechtende honden uit elkaar halen en dan
Bijscholing Dierenarts training in de praktijk
Bijscholing R.I.E.C.H Methode
Hondentrainen voor professionals Tinley Acedemie
Seminar Joanna Hewelt Obedience

Karolina Joniec

voedingsspecialist
Ik heb altijd van honden gehouden, lang voordat ik mijn ouders ervan wist te overtuigen om er een bij ons thuis te verwelkomen als klein kind. Blijkbaar was mijn tactiek om op handen en knieën door het huis blaffend te rennen. Dat verhaal doet nog steeds de ronde in mijn familie. Sindsdien is er altijd een hond in mijn leven geweest. Mijn interesse in hondenvoeding werd aangewakkerd door de komst van mijn eigen hond Lou in mijn volwassen leven. Ik wilde weten wat ik haar moest voeren om haar gezondheid op het optimale niveau te houden. Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond het beste hondenvoer krijgt? Gaandeweg leerde ik dat ‘het beste hondenvoer’ niet bestaat omdat voeding geen ‘one size fits all’ is. Wat de ene hond het prima op doet qua voer, past misschien totaal niet bij een andere. Door in the duiken in voedingsleer voor honden heb ik de kennis opgedaan om mensen te helpen bij het kiezen van een passende voeding voor hun honden.

Behaalde Diploma's en certificaten

Canine Nutrition Certificate, The Companion Animal Sciences Institute
Voedingscoach humaan, BenVitaal Academy
Voedingsdeskundige voor honden, Lotte’s Logica, Breda
Veterinaire natuurgeneeskunde, Silverlinde Institute, Breda
Cursus zelfmedicatie in honden – Petra Driesen
Webinar gezondheid en gedrag – Monique Bladder
Webinar The Biology of Socialization. Biology of how socialization works in the brain – International Canine Behaviourists, Dr Jessica Hekman, Mair Franklin
Webinar ‘Van dekking tot afspenen’ – Prins EduPet
Online cursus Canine Nutrition – Auditing and Formulation or Raw and Home-cooked Diets – The Raw Vet
Workshop darmen en immuunsysteem bij honden – Igrid Smolders
Workshop kruiden voor honden – Ingrid Smolders
Opleiding pijn bij honden – Michelle Vrolijk