Eigenaresse, kynologisch instructeur, trainer & gedragscoach
Al van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met honden. Als klein meisje liep ik dan ook al op de kynologenclub, samen met mijn moeder, met onze vier honden. Geen één cursus was mij te gek, al was ik nog zo jong. Het hondengen zat er dus al vroeg in en is alleen maar meer geworden!
Mede-eigenaar/ Pakwerker / Instructeur
Ik ben de partner van Melanie en dus ook de trotse eigenaar van Rambo, Coco en Jinx. Honden zijn ondertussen ook mijn passie geworden. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik niet de baas ben over onze honden maar dat ze mijn beste vrienden zijn. Mijn honden zijn mijn alles en zij hebben mij dan ook al veel geleerd.
Instructrice, trainer & gedragscoach
Mijn naam is Hannah en ik woon samen met mijn vriend, kat Tibby en Duitse herder kruising Reina in Groningen. Van oorsprong ben ik een kattenmens, maar sinds de komst van Reina 5 jaar geleden ben ik ook helemaal van de hondjes!
Kynologisch instructeur, trainer & gedragscoach
Minna Yrjana heeft ruim 30 jaar ervaring in het trainen van (werk)honden, met als specialisatie herders. Zij is trainer, fokker (van mechelse herders), (kynologisch) instructeur en gedragscoach.
Daarnaast werkt ze ook voor DutchCellDogs. Minna brengt ontzettend veel informatie, kennis en praktijk ervaring met zich mee.
Instructrice & gedragscoach
Hoi, ik ben Merel. Ik woon samen met mijn twee dochters, mijn man en onze katten Nika en Floor in het landelijke Oudkarspel. Geen hond? Nee, geen hond op dit moment… Dat is een verhaal apart.
Honden? Daar wist ik niets van. Als ze kwispelen zijn ze blij, toch…? Dat was hoever mijn kennis reikte. Totdat… Wij besloten na vele jaren van twijfel toch om een hond in huis te nemen. Toen begon mijn ontdekkingstocht.
Vanuit mijn perfectionistische kant wilde ik alles weten en ging ik super voorbereid bij allerlei fokkers langs. Kennis maken met verschillende rassen. Uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij een Hollandse Herder van een fantastische fokster. Met mijn neus in de boeken bracht ik avonden door, zodat ik goed voorbereid zou zijn als de pup eenmaal in huis kwam. Ik was er klaar voor!
Instructeur detectie & Allround diertrainer
Hoi, ik ben Lia. Mijn roots liggen op het platteland en mijn interesse
in dieren is letterlijk in de wieg begonnen. Mijn hele jeugd was ik
bezig met dieren en hun gedrag maar ook met sporten op hoog niveau. Door een blessure kon ik mijn opleiding lichamelijke oefening niet afmaken en nam ik de overstap op de dieren. Het gevolg was dat ik naast een opleiding dierenarts assistente en Animal Management (Britse opleiding) een stage ging lopen in Ouwehands Dierenpark waar ik vervolgens een vaste baan kreeg. Op dat moment had ik twee Mechelse Herder teefjes, een herplaatser van 4 jaar, KNPV-getraind en een pup van 12 weken.
Met de pup ben ik de training in gegaan en heb naast puppy-cursussen de G&G gedaan en begonnen met Agility. Zij was een angstige pup door slechte socialisatie en heeft mij heel wat geleerd over het winnen van vertrouwen en omgaan met angstopwekkende prikkels. Helaas trainde ik haar eerst nog volgens oude methodes, met de slipketting en veel correctie maar gelukkig deed het PRT-training (positive reinforcement training) zijn intrede in de dierentuin en bij de honden en ben ik al vrij snel overgestapt naar clubs waar op een positieve manier getraind werd.
Noëlle
Praktijkspeuren instructeur & Ondersteuning team
Mijn naam is Noëlle Huizenga. Ik woon samen met mijn man, poes Beauty, twee honden Indy (boerenfox)en Rasja (Mechelse herder) in Winschoten.
Indy en Rasja
Mijn man en ik waren al een tijd op zoek naar een trouwe viervoeter, we waren immers beide opgegroeid in huishoudens waar altijd honden aanwezig waren. Al snel hadden we een geschikt nestje gevonden van boerenfox pups op de boerderij, we hadden eerste keuze en kozen voor een teefje. Met Indy hebben we alleen puppy cursus gedaan wat geen groot succes was, overal bang voor en enorm nerveus. Met veel geduld, vallen en opstaan hebben wij een super leuke, lieve en voor ons makkelijk hondje met heel veel pit.
Na een aantal jaar begon het mij te kriebelen om nog een hond in huis te nemen, maarja wat kies je dan? Wat voor ras en een reutje of teefje?
Ik kwam al snel bij een fokker Mechelse herders uit, ik had afgesproken met mijn man dat ik alleen maar zou kijken. Je voelt hem al aankomen, ik kwam dus direct met een pup thuis, een teefje die ik de naam Rasja heb gegeven.
Volgens de fokker de pittigste van het nest, en dat hebben wij geweten. Terwijl wij met Indy op een roze puppy wolk zaten beleefden we met Rasja echt een puppy hel, huilend s’ nachts op internet lopen zoeken of ik het wel goed deed en of dit wel normaal was dat ik onder de littekens zat van het gebijt en geen kleding stuk was meer veilig.
Rasja en ik hebben samen de puppycursus gevolgd, waar ik vaak huilend weg ging.
Ze hing alleen maar in mijn arm, was snel overprikkeld en ik voelde dat medecursisten haar niet leuk vonden en ons het liefst uit de weg gingen.
Toch gaf ik niet op en ben ik doorgegaan met een vervolgcursus waarbij er veel gebruik werd gemaakt van hond op hond oefeningen (slalommen om mens/hond ect). Omdat ik geen idee had wat ik aan het doen was, ben ik vaak over Rasja haar grens gegaan en is ze gaan uitvallen naar honden en vind ze mensen heel spannend.
Ben toen direct gestopt met alle cursussen, ik durfde gewoon niet meer..
Samenwelzijn
Nadat ik gestopt was met de cursussen van Rasja ben ik veel op internet en sociaal media gaan zoeken, zodoende kwam ik op de pagina van SamenWelzijn die ik ben gaan volgen. In september 2023 kwam ik met Rasja naar de 3 herder dagen in Oude Pekela, ik had ons opgegeven voor verschillende workshops en ik ging naar een lezing. Wat was ik nerveus om te komen… met mijn oh zo aanwezige, pittige Mechelse herder van toen nog geen jaar oud. En wat was ik verrast, er werd passend met ons omgegaan en geen moment heb ik mij ongewenst gevoeld. Het gedrag van Rasja schrikten ze niet af en kreeg tips en advies mee. Met Rasja zijn we een heel eind, en leer enorm veel van haar iedere dag weer wat nieuws en heb begin haar steeds meer te begrijpen en te lezen, iets met “bloed, zweet en trainen”.
Melanie kwam met het bericht om in Veendam een vesteging te openen. Ik wist direct dat ik deel wou uitmaken van het team SamenWelzijn.
Praktijk speuren en detectie
Voor mijn collega ging ik sporenlopen, ik had echt werkelijk geen idee wat dit was. Maar na de eerste keer spoorlopen is mijn liefde voor het speuren begonnen. Het lezen en vertrouwen op het kunnen, doen en laten van je hond is een geweldig proces om te zien. Samen bezig zijn met je hond wie wil dat nou niet! En dat alles ook nog eens buiten in de frisse buitenlucht. Het aan de slag gaan met de neus van de hond is iets magisch want jeetje wat ruiken ze toch veel, hoe mooi is dat om bepaalde geuren aan te leren met detectie. Je hond te zien groeien in zelfvertrouwen, dit gun ik alle baasjes!
Belangrijke samenwerkingen van SamenWelzijn:
Jumper de diersuper in Hoorn- Dierenkliniek Epe Centrum- VanStal- Saskia van der Made- – Aangesloten bij de SPPD- Aangesloten bij de Nederlandse detectiebond