Reviews

Jeroen met King (mechelse x hollandse herder)

“Mijn hond heeft een traumatische ervaring meegemaakt tijdens 7 weken in beslag name (dit werd later geconstateerd door de DA), ik kreeg een hele andere hond terug, voor de in beslag name was het een sociale hond, ik train al jaren KNPV politie honden, maar wat mijn hond mankeerde kreeg ik niet onder controle, in mijn ogen was de hond agressief naar mens en dier vooral hardlopers en fietsers, en droeg voor de zekerheid een muilkorf en werd gek van sommige TV beelden. Melanie en Rambo kon ik van de KNPV trainingen, ik zag een berichtje op FB over haar nieuwe hond Jinx wat voor gedrag die allemaal vertoonde, uithalen naar mens en dier en gek worden van de televisie. het zelfde gedrag wat mijn hond vertoonde, ik contact gezocht met Melanie, kort om een afspraak gemaakt met Melanie bij mij thuis, intake gehad van 2 uur, en constateerde al snel veel emoties van mijn hond (angst) even wat praktijk oefeningen buiten met uitlaten en Melanie vertelde mij wat ik moest doen met belonen, nu heb ik veel gewerkt met honden belonen (voer) ging op een andere manier wat ik gewend was, maar ik pikte het snel op en de hond ook, nu 2 dagen verder veel resultaten geboekt, mensen en honden, hardlopers tegen gekomen hond heeft nog niet uitgehaald, maar dit is nog maar het begin, Melanie geeft ook aan gedragsmedicatie alleen helpt niet, met positief trainen er bij wel. Dus gedragscoaching van Melanie een aanrader Groet Jeroen “

Nicole met Kyra, Jay en Donna ( Shitzu’s)

“Melanie is op dit moment bezig met ons te leren hoe we onze hondjes kunnen ‘ lezen’ en hoe we met ze kunnen communiceren. Super interessant en super leuk. We hebben haar benaderd omdat we een probleem hebben en alhoewel er ,mede door de leeftijden van de hondjes geen zekerheid is dat dat probleem volledig opgelost wordt, is alles wat ze ons leert ontzettend waardevol omdat we ze nu plezier en uitdagingen kunnen bieden.Ikzelf heb ook weer plezier in het hebben van honden,dat was ik even kwijt.Melanies instructies zijn helder en uitgebreid, ze stopt daar duidelijk veel tijd in en verwacht van ons hetzelfde.Geen straffen, geen pijnprikkels, geen beperkingen maar juist lekkers en langere lijnen en t werkt!Vanzelfsprekend blijft ze er bij en dan kijkt ze ook niet op 5 minuten. Daarnaast zegt ze altijd: ik ben er niet alleen als ik er echt ben he….je kunt me ook appen of bellen.Melanie gaf mij hoop en ze gaf me het plezier met mn hondjes terug.Ik beveel Melanie aan ,zonder twijfel!”

Nicole Klinkers (Border Collie)

“Denkt echt met je mee! Stelt vragen om zich te verdiepen in de situatie om een goed inzicht te krijgen. Geeft een duidelijk advies, zonder wijzende vinger maar met uitgestoken hand. Ik weet zeker dat er heel veel honden, dank zij jou vrijer en blijer zullen worden”

Daniela met Hugo (buitenlandse hond)

“Melanie neemt de tijd om hond en eigenaar goed te leren kennen. Ze maakt een objectieve, professionele analyse van zowel het karakter van de  hond als de omgeving waarin de hond leeft. Melanie gaat professioneel te werk met een stevig maar gevoelig actieplan waar je vrijwel onmiddellijk de resultaten van ziet. De liefde voor honden is overduidelijk. Heel prettige en fijne samenwerking”

Kirsten en Peter met Morris (duitse herder)

“Met onze Duitse herder Morris van 4 jaar sinds een aantal weken/maanden aan het trainen bij Melanie. Wat een verademing dat zij het ras zo goed snapt en zij ons traint… We zijn nu aan het speuren(detectie) met Morris en haar reflectie op het gedrag van hem maakt ons zo veel wijzer.  Hij gaat van een onzekere, soms ietwat hysterische hond naar een hond die veel meer met ons communiceert en leert op ons te vertrouwen. En wij op hem. Dit hadden wij niet bereikt zonder de opbouwende feedback van Melanie en haar inzichten die zij ons geeft! Al met al heel blij dat Melanie op ons pad is gekomen en zijn wij nog niet uitgeleerd bij haar!”

Sonia met Simba (Hollandse smoushond)

“Melanie heeft ons begeleid in de eerste maanden dat we onze pup Simba hadden. Ze is een heel vriendelijke en enthousiaste trainer/coach (Melanie, kies de term die jij het liefst gebruik). Ze is altijd op zoek naar de beste oplossing voor zowel hond als baas en komt daarom met pragmatische oplossingen. Ook in groepslessen is ze duidelijk en geduldig en heeft ze aandacht voor iedereen. We waren super blij met de begeleiding die we hebben gehad.”

Linda en Joyce met Joy (Aussie)

“We wilden graag de diepte in met onze aussie en wilde geen standaard HondenSchool. Ons werd Melanie aangeraden. Na meerdere praktijk wandelingen, omdat we graag wat relaxter wilde wandelen, hebben we nu een vast trainingsuurtje eens in de 2 weken waarin we echt ongelofelijk leuke en uitdagende oefeningen leren. Wij vinden Melanie heel erg goed als trainer maar ook in het uitleggen aan ons, haar doel is om ons als trainers op te leiden zodat we zelfstandig kunnen werken. Dit gaat hartstikke goed en we zijn dan ook erg te spreken over de aanpak van Melanie.”

Jacintha en Dirk met Jacy (Mechelse Herder)

“We waren ten einde raad met onze Mechelaar. Was agressief naar visite en jaagde op verkeer. Hebben meerdere gedragstherapeuten gehad maar bij niemand lukte het. Bij Melanie wel! We zijn heel blij met haar omdat we nu echt snappen waarom ze dit deed en hoe we hierop moeten reageren. Het heeft een paar maanden geduurd maar door Melanie haar hulp is het gelukt om het gedrag te veranderen en is Jacy nu een blije en veel rustigere hond. Zonder Melanie was dit ons nooit gelukt. Dankjewel!”

Machiel & Irma met Siebe (Akita inu)

“Wij zijn heel blij met Melanie. Zij geeft een goede en duidelijke uitleg. Heeft feeling en geduld voor de hond en eigenaar. Een Akita is niet ieders favoriet tenslotte. Ze neemt alle tijd voor je.”

Nieke met Mex (Mechelse herder)

“Melanie helpt ons nu al een tijdje met de opvoeding van onze Mechelse herder pup Mex (6 maanden oud.) Melanie denkt altijd goed mee en stemt goed af op de situatie. Ik vind Melanie heel professioneel en ze heeft veel kennis van zaken. Ze brengt haar kennis goed over. Met haar 3 honden is ze ook echt een ervaringsdeskundige. Een pup opvoeden is af en toe een een hele uitdaging. Mij persoonlijk kan het soms ook best onzeker maken. Melanie licht elke keer de dingen uit die goed gaan. Ze ziet de vooruitgang en benoemt die.  De aanpak van Melanie werkt motiverend en geeft zowel mij als Mex meer zelfvertrouwen.”