Jose en Miep

De beste hondenschool! Hier is begrip voor je hond en wordt ook begrepen als hij even afgeleid is. De honden zijn tijdens de les heerlijk bezig met hun snuffelbak waardoor er weinig spanning opgebouwd wordt. Er zijn meerdere begeleiders aanwezig tijdens de les wat heel prettig is. Je hebt even tijd om iets te overleggen zonder dat de hele (kleine) groep op je staat te wachten. Mijn hond en ik gaan voor het eerst echt met plezier naar een hondenschool!

Manon en Finn

Zeer fijne hondenschool!Ik ben samen met mijn angstige Roemeense herder mix in training bij Melanie. Erg fijne, kundige begeleiding en zeer fijn contact. Melanie kijkt echt naar je hond en leert je, als eigenaar, kijken en luisteren naar je hond. Na 1 consult waren dingen al zo veel meer duidelijk en kon ik echt aan de slag met mijn angsthaasje.. en met succes! Uiteraard trainen wij door, maar stapje voor stapje ben ik blij dat onze hond nu steeds meer hond kan zijn zonder spanningen buiten en uitval gedrag naar andere honden. Dit dankzij de goede begeleiding van Melanie!

Erna, Barry en Chef

Zo Chef heeft er weer een diploma er bij universiteit afgrond met vlag en wimpel bij SamenWelzijn Hondenschool & Gedragscoaching. Fantastische hondenschool. En voor het behalen van diploma een cadeautje.

Martine en Bruno

Super fijne hondenschool. Veel keuze uit cursussen die je kan volgen met je hond. De cursussen worden gegeven door enthousiaste instructeurs welke veel kennis in huis hebben over honden, gedrag maar ook mensen. Hierdoor bewandel je samen met je hond een passend traject om een echt team te worden. Alle honden zijn welkom klein, groot, jong, oud, rustig, druk, ras, kruising met of zonder rugzakje en alle typetjes die je daar tussen kan verzinnen. Mijn hond en ik zijn heel blij met SamenWelzijn en rijden er graag drie kwartier voor zodat we hier kunnen trainen. Liefs Bruno en Martine

Linda en Lazy

Wat leren we veel. Niet alleen de hond maar ook de baasjes. Het samenwerken met de hond wat een fijne manier om je hond en jezelf te trainen. De rust die de trainers uitstralen heerlijk. Maar zeker ook de plezier die ze uitstralen. Echt een aanrader.

Mirjam en Louis

Sinds kort ben ik samen met onze koningspoedel Louis op les bij Melanie van SamenWelzijn Hondenschool. Ik ben gaan trainen met Louis, omdat hij snel overprikkeld raakt door geluiden en andere honden met uitlaten. Zijn emmertje is dan snel vol. We zijn rustig aan het opbouwen dat hij andere keuzes maakt als we een andere hond tegen komen met uitlaten. Dit ook dmv de lange lijn! Na 3 lessen merken we echt al wel resultaat. Louis doet het super goed. Ik loop nu zelf een stuk meer ontspannen! Wij zijn heel blij met Melanie

Annelies en Ezra

Wat een geweldige hondenschool! De hond staat echt centraal, en Melanie en Ingrid en alle andere medewerkers weten precies hoe ze het beste uit jou en je hond kunt halen. Geen trucjes leren, maar je hond écht leren kennen. Het welzijn van de hond is het belangrijkste. Wij hebben heel veel gehad aan de persoonlijke benadering én betrokkenheid. Ezra is al zoveel zekerder. Toppers, ga vooral zo door!!!

Wouter en Beaux

Zelf doe ik de instructeurs opleiding …. maar van de jaren ervaring van Melanie Piek & Ingrid Piek bij SamenWelzijn Hondenschool & Gedragscoaching leer je net even die dingen die je op de opleiding niet mee krijgt! Top school ! … Ik ben erg pietje precies, en ga niet zomaar ergens trainen … want goede connectie met je instructeur, is de sleutel tot sucess. Die vind je bij Samenwelzijn!

Vera en Skip

Wat een fijne groep mensen die je helpen met je hond. Onze Hollandse herder heeft pas een aantal lessen gehad waaronder ook speuren en gehoorzaamheid. Een hele fijne manier van werken. Positieve benadering en super behulpzaam. Heel fijn.

Kaylee, Donny en Dutchie

Eerste deel van Dutchie haar herdercursus zit erop! Wat ben ik ontzettend blij met SamenWelzijn Hondenschool & Gedragscoaching. Hoeveel wij hebben geleerd met en over haar daar zijn we jullie ontzettend dankbaar voor, maar ook de handige tips en tricks waar wij van kunnen leren en mee door kunnen zetten met het trainen van Dutchie…. Op naar het tweede deel van de cursus. Super hondenschool en zeker aan te raden als je op een positieve manier wil trainen en leren met je hond!

Zoë en Novi

5 maanden geleden zijn Novi en ik gestart met het Herder traject. Elke week reden we op en neer naar Wognum (vlakbij Hoorn) om daar les te volgen met andere herdershonden en te oefenen met verschillende prikkels. Vandaag was dan echt de allerlaatste groepsles. Bedankt SamenWelzijn Hondenschool & Gedragscoaching voor alle leuke en leerzame lessen. We werken nog steeds keihard maar het gaat nu beter met ons dan ooit tevoren.

Lianne en Chika

Een top Hondenschool, het zijn egt toppers die het beste met jou en je hond willen! Wij zijn nu bezig met de 2de cursus de kleuterklas en net weer aangemeld voor de 5 maanden herdercursus 😍❤️We moeten er een klein stukje voor rijden maar dat is het zeker waard!

David en Falco

Hele fijne hondenschool, zeker een aanrader, ik heb een Duitse Herder, ik heb een basis cursus bij een andere school gedaan maar kreeg daar geen goede begeleiding en daar bleef ook heel algemeen. Dat is bij SamenWelzijn echt anders, goede persoonlijke begeleiding tijdens maar ook buiten de lessen om en ze kijken ook naar jouw situatie en karakter van jouw hond. De methodiek is gericht op gedragsverandering en niet op straffen/correctie en dat sprak mij ook enorm aan. En belangrijker mijn hond reageert daar ook heel goed op en gaat graag heen.

Saskia en Alpha

Een fantastische hondenschool waarbij de nadruk ligt op samenwerking en spel met je hond. Geen dominantie theorieën maar de vraag: waarom doet je hond wat hij doet?Melanie, Ingrid en Nick zijn echte hondenliefhebbers met veel kennis en we hopen nog lang te kunnen trainen met Alpha bij Hondenschool SamenWelzijnAlpha doet mee aan het prachtige herderstraject van deze geweldige hondenschool

Dionne en Kailey

We hebben een traject opgestart voor onze Kailey, ivm zware dwangneurose. Melanie heeft ons onwijs goed begeleid. Een gedegen rapportage nav een uitgebreid thuis bezoek. Met dit rapport kon ik goed uit de voeten en resultaten kwamen zeer snel. Ze heeft liefde voor het vak en straalt dit ook uit. De hondenschool heeft een uitgebreide aanbod, die op professionele wijze wordt uitgevoerd. Keep up the good work 

Samantha en Robijn

Zo blij met Melanie. Ik volg privé wandelingen omdat Robijn heel snel overprikkeld is. Honden, mensen, katten en noem maar op was voor haar al te veel. Nu 3 lessen gehad. Ik kan eindelijk weer zeggen Robijn en ik zijn samen een goed team. We leren beide zoveel. Robijn is weer op mij gericht als ze prikkels ziet en maakt ze zolang der emmer niet is overgelopen de juiste keuzes. Ook begint ze steeds meer terwijl haar emmertje al overgelopen is de juiste keuzes te maken. Melanie legt alles onwijs goed uit. Maar ook vertelt ze je meerdere malen wat je goed doet en dat geeft je echt een super goed gevoel. Robijn en ik genieten van de lessen!

Dylan en Alyssa met Esta

Wij hebben het herdertraject gevolgd bij SamenWelzijn. Bij meerdere hondenscholen gezeten te hebben eindelijk het gevoel gehad dat we begrepen werden. De allereerste les bestond uit een theorie les zonder honden. Door deze les hebben we geleerd de hond beter te begrijpen. Iedereen kon z’n verhaal kwijt mbt zijn/haar hond. Tijdens de lessen wordt er rekening gehouden met iedere hond mbt zijn/haar gedrag. De lessen zijn gericht op positief belonen en wij merkten dat positief belonen echt werkt. Het is fijn dat ze in kleine groepen werken waardoor iedereen genoeg aandacht en aanmoediging krijgt. Wij hebben er geen moment spijt van gehad en wij gaan voor het vervolg van het herdertraject.

Haijo met Mex

Zonder melanie en de andere trainers was Mex, mijn Mechelaar, bij een fokker of in het asiel beland. Ik ben ze eeuwig dankbaar voor de hulp en assistentie en de leuke lessen met tips. Mex is inmiddels mijn beste maatje en kan nu zonder problemen aan de lijn uitgelaten worden. Een toppertje waar eerst geen land mee te bezeilen was en nu de liefste hond ooit is geworden. Duizend maal dank. Haijo

Jeroen met King

“Mijn hond King (mechelse x Duitse herder) heeft een traumatische ervaring meegemaakt tijdens 7 weken in beslag name (dit werd later geconstateerd door de DA), ik kreeg een hele andere hond terug, voor de in beslag name was het een sociale hond, ik train al jaren KNPV politie honden, maar wat mijn hond mankeerde kreeg ik niet onder controle, in mijn ogen was de hond agressief naar mens en dier vooral hardlopers en fietsers, en droeg voor de zekerheid een muilkorf en werd gek van sommige TV beelden. Melanie en Rambo kon ik van de KNPV trainingen, ik zag een berichtje op FB over haar nieuwe hond Jinx wat voor gedrag die allemaal vertoonde, uithalen naar mens en dier en gek worden van de televisie. het zelfde gedrag wat mijn hond vertoonde, ik contact gezocht met Melanie, kort om een afspraak gemaakt met Melanie bij mij thuis, intake gehad van 2 uur, en constateerde al snel veel emoties van mijn hond (angst) even wat praktijk oefeningen buiten met uitlaten en Melanie vertelde mij wat ik moest doen met belonen, nu heb ik veel gewerkt met honden belonen (voer) ging op een andere manier wat ik gewend was, maar ik pikte het snel op en de hond ook, nu 2 dagen verder veel resultaten geboekt, mensen en honden, hardlopers tegen gekomen hond heeft nog niet uitgehaald, maar dit is nog maar het begin, Melanie geeft ook aan gedragsmedicatie alleen helpt niet, met positief trainen er bij wel. Dus gedragscoaching van Melanie een aanrader Groet Jeroen “

Marlous en Wolf

Dinsdag is Ingrid geweest om te helpen met Wolf die wat uitdagingen heeft aan de lijn. Zo goed geholpen en merk nu al dat het veel beter gaat. Dank je wel Ingrid je bent top!!!

Nicole Klinkers (Border Collie)

“Denkt echt met je mee! Stelt vragen om zich te verdiepen in de situatie om een goed inzicht te krijgen. Geeft een duidelijk advies, zonder wijzende vinger maar met uitgestoken hand. Ik weet zeker dat er heel veel honden, dank zij jou vrijer en blijer zullen worden”

Daniela met Hugo (buitenlandse hond)

“Melanie neemt de tijd om hond en eigenaar goed te leren kennen. Ze maakt een objectieve, professionele analyse van zowel het karakter van de  hond als de omgeving waarin de hond leeft. Melanie gaat professioneel te werk met een stevig maar gevoelig actieplan waar je vrijwel onmiddellijk de resultaten van ziet. De liefde voor honden is overduidelijk. Heel prettige en fijne samenwerking”

Kirsten en Peter met Morris (duitse herder)

“Met onze Duitse herder Morris van 4 jaar sinds een aantal weken/maanden aan het trainen bij Melanie. Wat een verademing dat zij het ras zo goed snapt en zij ons traint… We zijn nu aan het speuren(detectie) met Morris en haar reflectie op het gedrag van hem maakt ons zo veel wijzer.  Hij gaat van een onzekere, soms ietwat hysterische hond naar een hond die veel meer met ons communiceert en leert op ons te vertrouwen. En wij op hem. Dit hadden wij niet bereikt zonder de opbouwende feedback van Melanie en haar inzichten die zij ons geeft! Al met al heel blij dat Melanie op ons pad is gekomen en zijn wij nog niet uitgeleerd bij haar!”

Sonia met Simba (Hollandse smoushond)

“Melanie heeft ons begeleid in de eerste maanden dat we onze pup Simba hadden. Ze is een heel vriendelijke en enthousiaste trainer/coach (Melanie, kies de term die jij het liefst gebruik). Ze is altijd op zoek naar de beste oplossing voor zowel hond als baas en komt daarom met pragmatische oplossingen. Ook in groepslessen is ze duidelijk en geduldig en heeft ze aandacht voor iedereen. We waren super blij met de begeleiding die we hebben gehad.”

Linda en Joyce met Joy (Aussie)

“We wilden graag de diepte in met onze aussie en wilde geen standaard HondenSchool. Ons werd Melanie aangeraden. Na meerdere praktijk wandelingen, omdat we graag wat relaxter wilde wandelen, hebben we nu een vast trainingsuurtje eens in de 2 weken waarin we echt ongelofelijk leuke en uitdagende oefeningen leren. Wij vinden Melanie heel erg goed als trainer maar ook in het uitleggen aan ons, haar doel is om ons als trainers op te leiden zodat we zelfstandig kunnen werken. Dit gaat hartstikke goed en we zijn dan ook erg te spreken over de aanpak van Melanie.”

Jacintha en Dirk met Jacy (Mechelse Herder)

“We waren ten einde raad met onze Mechelaar. Was agressief naar visite en jaagde op verkeer. Hebben meerdere gedragstherapeuten gehad maar bij niemand lukte het. Bij Melanie wel! We zijn heel blij met haar omdat we nu echt snappen waarom ze dit deed en hoe we hierop moeten reageren. Het heeft een paar maanden geduurd maar door Melanie haar hulp is het gelukt om het gedrag te veranderen en is Jacy nu een blije en veel rustigere hond. Zonder Melanie was dit ons nooit gelukt. Dankjewel!”

Machiel & Irma met Siebe (Akita inu)

“Wij zijn heel blij met Melanie. Zij geeft een goede en duidelijke uitleg. Heeft feeling en geduld voor de hond en eigenaar. Een Akita is niet ieders favoriet tenslotte. Ze neemt alle tijd voor je.”

Nieke met Mex (Mechelse herder)

“Melanie helpt ons nu al een tijdje met de opvoeding van onze Mechelse herder pup Mex (6 maanden oud.) Melanie denkt altijd goed mee en stemt goed af op de situatie. Ik vind Melanie heel professioneel en ze heeft veel kennis van zaken. Ze brengt haar kennis goed over. Met haar 3 honden is ze ook echt een ervaringsdeskundige. Een pup opvoeden is af en toe een een hele uitdaging. Mij persoonlijk kan het soms ook best onzeker maken. Melanie licht elke keer de dingen uit die goed gaan. Ze ziet de vooruitgang en benoemt die.  De aanpak van Melanie werkt motiverend en geeft zowel mij als Mex meer zelfvertrouwen.”

Wouter Post met Sjakie (labradoodle)

“Melanie is een geweldige hondentrainster. Ze leert je om je hond beter te begrijpen en om vanuit je hond je eigen gedrag/reacties e.d. te beoordelen. Heel moeilijk, want niet zelden doe je intuïtief precies het omgekeerde van wat goed en effectief is. Maar ze legt het allemaal rustig uit, en doet het perfect voor, desnoods x keer, totdat je het zelf ook doorkrijgt. Ze laat je inzien – zonder het te zeggen overigens! – dat vooral wij baasjes training nodig hebben, veel meer nog dan onze honden. En onze pup Sjakie is dol op Melanie!”

Freek met Fritz (Hollandse herder)

“Onze Hollandse herder viel uit naar andere honden en ik kon gewoon niet normaal over straat. Ik was eerst best sceptisch over weer een gedragscoach maar na de intake (en vooral de presentatie) was ik om. Ze heeft veel kennis van zaken én veel ervaring met herders. Ik heb een gedragstraject bij Melanie gedaan en ik kan nu weer over straat!!! Het gaat zo goed nu. Ik ben nu verder in training bij Melanie omdat ik het gewoon leuk vindt om samen met Fritz bezig te zijn. Ik raad Melanie bij iedereen aan!”

Maritza & Luuc met Moos (bulterriër)

“Onze review: We hebben bij Melanie zowel groepslessen als privélessen gevolgd. Zij is een hele fijne en enthousiaste trainer. Duidelijk, weet methodisch haar les goed te onderbouwen en leert ons hoe we goed samen kunnen werken met onze snel overprikkelde mini-bull terriër. Tips afgestemd op onze situatie zorgen voor nog meer plezier. We hebben Moos veel beter leren begrijpen.”

Charlie met Harvey (Duitse staander)

“Melanie hebben wij leren kennen als een dame die haar vak bestaat. We hebben verschillende lessen bij haar gevolgd, je hond leren kennen, de ontwikkelingen van je pup, het leuke van alle trainingen was dat er elementen van spel bij zaten. Bij haar staat de hond op nummer 1, Melanie luistert naar je wensen en gaat daar op een deskundige manier mee om. We hebben veel aan de trainingen gehad en passen het thuis nog altijd toe. Los van dat Melanie haar vak verstaat is het een fijn persoon om met je hond mee te werken.”