SamenWelzijn- Hondenschool en Gedragscoaching richt zich op datgene wat, naar onze mening, altijd centraal moet staan; het Welzijn van de hond én de eigenaar.  Je bent welkom met jouw pup maar ook met jouw puber, buitenlandse hond en / of herplaatser!  Met of zonder rugtas. Er wordt niet gediscrimineerd op ras, iedereen is welkom!  Honden training, kennis delen en eigenaren begeleiden om het beste uit de hond en de combinatie te halen is datgene wat wij het liefste doen.

SamenWelzijn heeft twee takken: De HondenSchool en Gedragscoaching. Beide takken focussen zich op de onderliggende emotie, rugzak en leerprincipes van de hond.  De onderwerpen die altijd aan bod komen zijn:

 • Het leren lezen van de lichaamstaal van jouw hond
 • Het verbeteren van de onderlinge communicatie
 • Het vergoten van het zelfvertrouwen
 • Lichaamsbewustzijn
 • Belonen van gewenst gedrag en voorkomen en/of ombuigen van ongewenst gedrag
 • Jouw hond (en jijzelf) opzetten voor succes
 • Leren=Leuk! Oefeningen in spelvorm voor elk niveau
 • Jouw hond begeleiden in het maken van goede keuzes
 • De stress emmer
 • Het werken vanuit rust
 • Impulscontrole als tool 
 • De relatie tussen jou en jouw hond
 • Het welzijnsniveau

 

Centraal staat de vraag: “Waarom doet mijn hond wat ‘ie doet?”

Hondenschool en Gedragscoaching SamenWelzijn richt zich op het beantwoorden van deze vraag, in welke situatie dan ook.  SamenWelzijn Hondenschool en Gedragscoaching maakt gebruik van wetenschappelijk onderbouwde methodieken vanuit positieve hondentraining. 

Gedragscoaching

Tijdens een gedragscoachingconsult kijken we naar de individu en de combinatie van jullie samen (het gehele gezin), elke hond is anders, net zoals dat elk persoon anders is. Er bestaat geen methodiek die altijd bij elke hond, in elke situatie, werkt! SamenWelzijn Gedragscoaching werkt planmatig afgestemd op jouw specifieke situatie en jouw hulpvraag. Er wordt veel tijd besteed aan de onderlinge communicatie en aan de lichaamstaal van jouw hond. We pakken stap voor stap het rugzakje  uit om zo de oorzaak van het gedrag te achterhalen om daarop afgestemd een plan van aanpak en verslag te kunnen aanleveren, specifiek voor jou en jouw hond. Indien nodig verwijzen we door naar een dierenarts om pijn uit te sluiten.. Na het verslag stopt onze begeleiding niet, dan begint het pas! SamenWelzijn gedragscoaching biedt hands on begeleiding in trajectvorm zodat we jullie kunnen ondersteunen en kunnen begeleiden in het proces.

HondenSchool

Hondenschool SamenWelzijn heeft zich als doelstelling voorgenomen om dé plek te zijn waar je wilt zijn om meer te leren over de behoeftes van jouw hond, de opvoeding van jouw hond, hoe jouw hond leert en de behoeften van jullie als combinatie. Het kennis en trainingscentrum waar je terecht kan voor goede begeleiding in de opvoeding van jouw hond, het beoefenen van een hondensport en waar je terecht kan voor al jouw vragen over jouw (toekomstige) beste vriend. Privé of in groepsvorm. Een ieder is welkom! Er wordt niet gediscrimineerd op ras, leeftijd of rugzakje. 

De hondenschool richt zich op begeleiding van mens en dier. SamenWelzijn biedt al begeleiding en voorlichting bij de aanschaf van jouw hond om zo goed mogelijk samen te starten! Als je een pup in huis hebt kan je kiezen voor puppy coaching aan huis of de peuter en de kleuter klas. Willen jullie graag verder leren? Dan kan je door naar de basisschool, de middelbare school en misschien wel de universiteit! Nog niet uitgeleerd? Of wil je gewoon iets leuks doen samen?  Dan kan je bij ons terecht voor één van de hondensporten die wij aanbieden! Zoals bijvoorbeeld behendigheid, obedience, detectie, balans & coordinatie of treiball. Naast de sporten en de opvoedingscursussen bieden wij ook dierenarts training en praktijkwandelingen aan.  Super belangrijke onderdelen in de opvoeding van jouw hond gebaseerd op situaties in de praktijk. Valt jouw hond uit? En wil je graag in een groep oefenen? Schrijf jezelf dan in voor de uitvallende honden cursus waarin we to de kern van het gedrag komen en dit gaan ombuigen naar wél gewenst gedrag.  Of heb jij een typische werkhond met drift? Ook hier hebben wij een aparte cursus voor. Maar ook voor lastige situaties zoals bijvoorbeeld herplaatsing bieden wij advies en begeleiding.

Wij zijn niet zo maar een hondenschool, we staan voor een individuele aanpak, kwaliteit in plaats van kwantiteit, lessen die bij jou en jouw hond passen. Afgestemd op jullie als combinatie! Tijdens de lessen focust SamenWelzijn- Hondenschool en gedragscoaching zich op oefeningen in spelvorm en uitdagende doelstellingen. Daar waar andere hondenscholen stoppen bij een statische zit of af gaan wij door, SamenWelzijn hondenschool en gedragscoaching richt zich op de relatie en communicatie tussen jou en jouw hond. Wij bieden altijd een combinatie van theorie (kennisoverdracht) en praktijk (hands on begeleiding). Door middel van een cursus, privé lessen, praktijkwandeling of een gedragscoaching traject.

Wil jij graag investeren in de relatie tussen jou en jouw hond? En wil je graag leren waarom jouw hond doet wat ie doet? Bekijk dan het aanbod wat SamenWelzijn jou kan bieden door HIER te klikken.