Hondenschool

  Bij ons kan je terecht voor lessen gericht op de praktijk met een spelenderwijze opbouw.  We werken veel met spellen, beloningsgericht en focus op jullie als combinatie. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor de dagelijkse praktijk zoals het leren omgaan met prikkels en het leggen van positieve associaties.  Bij ons geen saaie oefeningen en op een rijtje staan;) Iedereen heeft zijn eigen plekje met stoelen, snuffelbakje, matje en een waterbak zodat een ieder in zijn eigen space op zijn tempo en niveau aan de slag kan binnen de les. 

In Wognum bieden we de herdergroepen en herder vervolg groepen aan. Deze groepen zijn alleen toegankelijk voor eigenaren met hun herdershond. Daarnaast bieden we ook detectie, speuren en obedience aan. Deze sportgroepen zijn toegangelijk voor elk ras! 

We hebben een groot aanbod van cursussen, o.a. : herdergroepen, vervolg herdergroepen, instroom herders, leren omgaan met prikkels, speuren, detectie, obedience, privelessen en gedragstherapie. 

 

Gedragscoaching

Loop jij tegen gedragsuitdagingen aan met jouw hond? Komt 1 (of meerdere) situaties jou bekend voor?:

– Mijn hond valt uit naar andere honden

– Mijn hond valt uit naar mensen

– Mijn hond valt uit / jaagt op auto’s / scooters / fietsers etc

– Mijn hond is angstig

– Mijn hond is hyperactief / heel erg druk / snel overprikkeld

– Mijn hond heeft obsessief gedrag

– Mijn hond valt uit naar de visite

– Mijn hond gaat niet meer samen met de andere honden / huisdieren in huis

Wij kunnen jou hiermee helpen! Wij werken vanuit positieve hondentraining en werken echt vanuit de onderliggende emotie en motivatie van de hond. Je ontvangt een uitgebreid verslag en we gaan direct hands-on in de praktijk aan de slag. 

Als we zijn langs geweest voor de intake  begint de begeleiding pas. Bij ons houdt het niet op na 1 bezoekje en een verslag, we bieden jou de keuze om onder onze begeleiding in de praktijk te gaan trainen en oefenen. Bij honden die uitvallen kunnen we bijv. eigen stabiele honden in zetten om te oefenen, na bijvoorbeeld de nephonden. 

We gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak (emotie + motivatie + rugzak) waarom jouw hond doet wat ie doet, dit doet hij immers niet zomaar😉 Naast het gedrag kijken we ook altijd naar het medische aspect en eventuele lichamelijke ongemakken. Indien nodig verwijzen wij dan ook altijd door naar één van onze dierenartsen/specialisten in ons netwerk. Wist je dat agressie vaak voortkomt uit pijn? Dit kan directe pijn zijn, wat ons als mens niet snel opvalt, maar dit kan ook de angst voor pijn zijn. Super belangrijk om naar het hele plaatje te kijken. Alle rassen en alle issues zijn bij ons welkom. Onze specialisatie ligt op de herdershonden. 

Na de intake leveren we een uitgebreid rapport aan, inclusief advies, stappenplan met oefeningen en de prognose. Indien nodig stellen we een traject op maat voor waar we samen mee aan de slag kunnen. In dit traject zullen we laagje voor laagje de rugzak van jouw hond uit pakken om zo per laagje nieuwe positieve associaties te kunnen toe voegen om zo ongewenst gedrag te kunnen ombuigen en te kunnen vervangen voor wél gewenst gedrag. We werken op maat en betrekken het gehele gezin (indien hier sprake van is) erbij, er is dan ook 100% motivatie van iedereen die betrokken is nodig om de situatie ten positieve te kunnen veranderen. Altijd 1 op 1 én op jouw locatie.

Om een goed advies en een passend traject voor te kunnen stellen werken wij altijd met een vrijblijvende intake. Deze intake duurt +- 2.5 uur en hiervoor komen we bij jullie thuis. Tijdens deze intake gaan we het hebben over waar gedrag vandaan komt, de lichaamstaal van de hond, wat gedragstherapie is en wat jullie kunnen verwachten. Dit zodat we allemaal snappen we mee bezig gaan zijn, waarom we gaan doen wat we doen en hoe we dit gaan doen. Daarnaast gaan we natuurlijk de situatie in kaart brengen waarom jullie SamenWelzijn hebben ingeschakeld. We gaan direct aan de slag met management en het waarborgen van de veiligheid. Na het plan van aanpak bespreken we hoe we verder gaan en welke methodieken we gaan inzetten. 

De intake kost €185,- excl reistijd. Hiervoor krijg je een compleet nieuwe kijk op het gedrag van jouw hond terug, handvatten en coaching maar ook veel (nieuwe) kennis die jullie in het dagelijkse leven kunnen gaan inzetten. Voorafgaand van de intake ontvang je een vragenlijst, zodat we onze tijd zo effectief mogelijk kunnen gaan besteden. Daarnaast ontvang je na de intake een overzichtelijk verslag & een advies met indien nodig een op maat gemaakt traject. Indien er geen traject nodig is krijg je altijd minimaal een maand nazorg in de vorm van telefonische begeleiding.

Dategene wat SamenWelzijn onderscheidt is de hands on begeleiding ná het advies en rapport. We bieden verschillende coachingtrajecten op maat aan waarbij je een strippenkaart kan afnemen van een aantal sessies. Je staat er niet alleen voor maar we gaan je begeleiden door duidelijke instructie, coaching en begeleiding!  De kosten worden berekend aan de hand van het advies en de geschatte benodigde aantal sessies.

We plannen de sessies direct in voor de aankomende afgesproken periode. Gedurende deze periode heb je continu begeleiding en ben ik bereikbaar per app of telefoon voor jou. Ook na dit traject heb je recht op minimaal 1 maand nazorg.

Tijdens het traject kan je verder het volgende van ons verwachten:

  • Afhankelijk van de situatie zullen we gebruik maken van film materiaal om samen terug te kijken om te kunnen leren observeren en analyseren en zo meer bewust te worden van de signalen die jouw hond afgeeft maar ook wellicht om te zien welke signalen jij als eigenaar afgeeft in bijvoorbeeld een spannende situatie
  • We gaan oefenen in de praktijk. Valt jouw hond bijvoorbeeld uit naar andere honden? Dan zullen we oefenen met lijnvoering & (nep)honden op ons terrein. Als je de handvatten hebt omgezet in de juiste handling en  lijnvoering gaan we wandelen en oefenen in de praktijk.  Valt jouw hond uit naar mensen? Ook dit zullen we, op een veilige manier oefenen. Wij dragen zorg voor een veilige leeromgeving
  • Een 100% gemotiveerde gedragscoach die zich volledig zal inzetten om jullie zo goed mogelijk te helpen. We doen het echt samen!
  • Een compleet nieuwe kijk op het wezen hond en zijn of haar gedrag
  • Je leert hoe je effectief met jouw hond kan gaan communiceren zodat jullie elkaar écht gaan begrijpen
  • Je gaat leren waarom jouw hond doet wat ie doet en wat er in zijn hoofd en lichaam omgaat. Hoe zijn of haar lichaamstaal te lezen en je leert hoe hierop te anticiperen
  • Continue begeleiding per telefoon en/of app en minimaal 1 maand nazorg.

De intake is vrijblijvend en het is dan ook aan jou of je verder wilt met SamenWelzijn. Indien je tevreden bent en graag samen verder wilt zijn er meerdere mogelijkheden. Je zou kunnen kiezen voor een strippenkaart, coaching per uur of bijv. in cursusvorm door je in te schrijven voor de cursus uitvallende honden. 

Heb je nog vragen of twijfel je ergens aan?